Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΜΕ * ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΣΛΑ ΜΑΧΑΛΑ"

17 Ιουν 2018

Το Ορφανοτροφείο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Καλκούτα των Ινδιών




Ο αξιότιμος Ομοσπονδιακός Βουλευτής του Καναδικού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Καρύγιαννης, κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Ινδία, επισκέφθηκε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009 ένα Ορφανοτροφείο που λειτουργεί από «τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ορθοδόξου  Εκκλησίας», Μία μη Κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 1991 από την Ορθόδοξο Ελληνική Εκκλησία της Καλκούτας με την πρωτοβουλία του Ιεραποστόλου π. Ιγνατίου Σεννή, τώρα Επισκόπου στη Μαδαγασκάρη...

Το Ορφανοτροφείο βρίσκεται στο χωριό Μπακεσουάρ στα νότια προάστια της Καλκούτας. Η Ελληνίδα μοναχή, Αδελφή Νεκταρία Παραδείση – με Πίστι και Όραμα, απλή, προσιτή, πρόσχαρη και συνάμα δυναμική και ακούραστη –, και το υπηρετικό προσωπικό περιθάλπουν 200 περίπου ορφανά κοριτσάκια.
«Το Ορφανοτροφείο είναι ένα καταφύγιο γι’ αυτά τα κορίτσια», είπε ο κ. Καρύγιαννης. «Γύρω σου βλέπεις τη φτώχεια των ανθρώπων που εργάζονται σκληρά, για να επιζήσουν σε μια φτωχή κοινωνία. Ακούγοντας τα γέλια και βλέποντας τα χαμόγελα ζωγραφισμένα στα χαρούμενα προσωπάκια αυτών των κοριτσιών, καταλαβαίνεις ότι το Ορφανοτροφείο είναι ένα καταφύγιο Ελπίδας».

Τα κορίτσια, ηλικίας 4 έως 17 ετών, βρίσκουν φροντίδα, στοργή, αγάπη και καθοδήγησι από την Αδελφή Νεκταρία. Με τα έσοδα που με υπεράνθρωπες και άοκνες προσπάθειες προσπαθεί να συγκεντρώση από συγγενείς και φίλους, Έλληνες της Ελλάδος και Ιεραποστολικούς Συλλόγους, αλλά και Ομογενείς του Εξωτερικού, η Αδελφή Νεκταρία στεγάζει, σιτίζει αλλά και μορφώνει αυτά τα κορίτσια, ώστε να αποτελούν το παράδειγμα αλλά και να κάνουν τη διαφορά συνεισφέροντας θετικά στην κοινωνία στην οποία ζουν.
«Πρέπει να ενθαρρύνουμε, να αγκαλιάζουμε και να προωθούμε προσπάθειες σαν και αυτές, ώστε να ευαισθητοποιήται η παγκόσμια κοινότητα. Αυτό το Ορφανοτροφείο μας αποδεικνύει, πως με τη θέλησι, την επιμονή ενός ανθρώπου μπορούν να γίνουν θαύματα» είπε ο κ. Καρύγιαννης.

Με τα λιγοστά έσοδα που διαθέτει «ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ορθοδόξου  Εκκλησίας», η Αδελφή Νεκταρία λειτουργεί επίσης στο χώρο του Ορφανοτροφείου μια Τεχνική Σχολή, ένα ιατρείο και ένα οδοντιατρείο, τόσο για την φροντίδα των κοριτσιών όσο και για την δωρεάν περίθαλψι των φτωχών κατοίκων της γύρω περιοχής. Πολύ κοντά στο Ορφανοτροφείο μόλις αποπερατώθηκε ένα καινούργιο κτίριο, απομένει να γίνη ο εσωτερικός του εξοπλισμός – κόστους 25.000 ευρώ – για να λειτουργήση σαν αγγλικό σχολείο προσεχώς.
Εκτός αυτών, 5 ακόμη Δημοτικά Σχολεία και 7 Ιατρεία λειτουργούν σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές της Δυτικής Βεγγάλης, ενώ σε καθημερινή βάσι προσφέρεται στην Καλκούτα πρωινό με γάλα και μπισκότα σε 200 άστεγα παιδάκια καθώς και μεσημεριανό φαγητό σε αναπήρους, ασθενείς και ηλικιωμένους της περιοχής.

Προσπαθεί επίσης να συντηρήση τον Ελληνικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και 13 ακόμη ναούς που βρίσκονται στη Δυτική Βεγγάλη, αλλά και να εξασφαλίση τη μισθοδοσία των Κληρικών και του υπόλοιπου προσωπικού του Ορφανοτροφείου, των Σχολείων και Ιατρείων.
Κατά τα λεγόμενα της Αδελφής Νεκταρίας η Ορθόδοξος Εκκλησία στην Ινδία είναι Εξαρχία της Ιεράς Μητροπόλεως του Χονγκ – Κονγκ από τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Η Μητρόπολι Χονγκ – Κονγκ συνεισφέρει οικονομικά αποστέλλοντας σε μηνιαία βάση το μισθό των 11 Ινδών Κληρικών που αντιστοιχεί σε 90 ευρώ για τον κάθε ένα.
Ο Ελληνικός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος κτίσθηκε από τους Έλληνες πάροικους το 1924 στην περιοχή Καλιγκάτ της Καλκούτας. Γνωστοί ευεργέτες οι Αδελφοί Ράλλη και Δημήτριος Γαλανός ο Αθηναίος.

Τα κορίτσια του Ορφανοτροφείου πηγαίνουν στο Σχολείο 6 ημέρες την εβδομάδα από τα νήπια μέχρι την Τρίτη Λυκείου. Αυτή τη στιγμή 5 από αυτά φοιτούν στην Τρίτη Λυκείου, όλες αριστούχες και ικανές, με το όνειρο να συνεχίσουν στο Πανεπιστήμιο. Η Αδελφή Νεκταρία εξήγησε: «Θα δυσκολευτούμε πολύ καθώς οι πανεπιστημιακές σπουδές στοιχίζουν πολύ περισσότερο και οι πόροι μας είναι λιγοστοί. Εν τούτοις στηριζόμαστε στην αγάπη και την πρόνοια του Θεού και πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήση, ώστε το Όνειρό τους να γίνη πραγματικότητα».
Ένα από τα κορίτσια είπε στον κ. Καρύγιαννη, ότι επιθυμεί να σπουδάση και να γίνη καθηγήτρια, ώστε τελειώνοντας τις σπουδές να επιστρέψη και να διδάξη στο Ορφανοτροφείο.
Την παρούσα στιγμή η Αδ. Νεκταρία προσπαθεί να μαζέψη χρήματα, ώστε να κτίση ένα μανδρότοιχο γύρω από τη μεγάλη έκτασι του Ορφανοτροφείου με σκοπό την καλλιέργεια και δημιουργία μιας φάρμας, ούτως ώστε να αποκτήση το Ορφανοτροφείο μια σχετική αυτάρκεια με τη μείωσι των εξόδων για τις διατροφικές ανάγκες. Συνάμα θα μπορούν να εκπαιδευτούν τα παιδιά στο τομέα της γεωργίας, ωφέλιμο για τη ζωή τους καθώς η περιοχή όπου ζουν είναι αγροτική.
Ένα μεγαλόπνοο και διορατικό έργο σαν και αυτό αξίζει πράγματι την βοήθεια και την υποστήριξη όλων μας.

Εντυπώσεις
του κ. Δημήτρη Καρύγιαννη,
Ομοσπονδιακού Βουλευτού
του Καναδικού Κοινοβουλίου

Νίκος Μαντάς
    
Ινδία: Χώρα της Νότιας Ασίας. Πρωτεύουσα Νέο Δελχί. Πληθυσμός 1.266.883.598 κάτοικοι (απογραφή 2016). Θρήσκευμα: Ινδουιστές 79,8%, Μουσουλμάνοι 14,2%, Χριστιανοί 2,3%, Σιχ 1,7%, Διάφοροι άλλοι 2%

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΦΩΣ ΕΘΝΩΝ», ΤΕΥΧΟΣ 122

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου