Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΜΕ * ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΣΛΑ ΜΑΧΑΛΑ"

18 Μαΐ 2018

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΒΟΡΓΙΝΩΝ, ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ



Η θρησκεία των ιθαγενών της Αυστραλίας είναι γνωστή ως η αρχαιότερη θρησκεία κατά φύσιν ζώντων λαών. Το θρησκευτικό της σύστημα θεμελειώνεται σε υπερφυσικές δυνάμεις που είναι ταυτόχρονα πρόγονοι (προπάτορες) και δημιουργοί. Στους πανάρχαιους χρόνους, στους «ονειρικούς χρόνους», έδωσαν στον κόσμο τη σημερινή του μορφή και τον κατοίκησαν με ζώα και φυτά.
Στη συνέχεια δίδαξαν στους ανθρώπους την κυνηγετική τέχνη και την τέχνη της συγκομιδής και τους παρέδωσαν τους νόμους της φυλής τους...

Μετά ανέβηκαν στα άστρα και άσκησαν τη δύναμή τους σε βράχια και δέντρα, αλλά και στα αντικείμενα λατρείας (είδωλα) των ανθρώπων. Το «Τιουρίνγκα», ένα επίπεδο αντικείμενο από πέτρα και ξύλο, συμβολίζει τη δύναμη των δημιουργών. Έχει πολύ μεγάλη ιερή σημασία και οι γυναίκες το κρατούν κρυφό. Κάθε μέλος της φυλής θεωρείται μετεμψύχωση κάποιου προγόνου (προπάτορα).
Το «πνευματικό παιδί», η ψυχή, που ήδη υπήρχε, πρέπει να το «ονειρευτεί» ο πατέρας ενός παιδιού και στη συνέχεια να το μεταβιβάσει περαιτέρω στη μητέρα. Όταν πεθάνει ο άνθρωπος, η ψυχή επιστρέφει στον τόπο της και γεννιέται πάλι από μια άλλη μητέρα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ», ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΚΥΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου