Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΜΕ * ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΣΛΑ ΜΑΧΑΛΑ"

11 Νοε 2015

ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ


Η «Εκκλησία του Σατανά» έχει το δικό της «σατανιστικό τελετουργικό», το οποίο γράφτηκε από τον ίδιο LaVey το 1972. Η κάθε τελετή τους αρχίζει με την επίκληση: «In Nomine dei Nostri Satanas» Στη συνέχεια πραγματοποιείται μια δέηση στην οποία αναφέρονται τα 77 ονόματα του Σατανά. Ακολούθως αναφέρομαι μερικά από αυτά, πρώτα τα παραδοσιακά, όπως Ασταρώθ ή Βέελζεβούλ, μερικά ανατολικών θεοτήτων με διαβολική ερμηνεία και έννοια, όπως Σίβα, Κάλι, Πλούτων, Μολώχ. Ακόμη και ορισμένα που προέρχονται από ιστορίες, όπως Δράκουλας, Μεφιστοφελής.
Έπειτα από όσα εκθέσαμε αναφέρουμε τις σατανιστικές τους τελετουργικές ακολουθίες...

1. “Le Messe Noir”, Η ακολουθία της μετάβασης που σκοπεύει να απελευθερώσει τον άνθρωπο από το Χριστιανικό δόγμα.
2. Το αρχικό  τελετουργικό σημείο έναρξης στο οποίο ο συμμετέχων πεθαίνει συμβολικά και αναγεννάται ως Σατανιστής.
3. Η υπενθύμιση της κληρονομίας της ζωής για κάποιον που αποτελεί έμπνευση από τη ρωσική λαογραφική δαιμονολογία και με τους οποίους καλούνται κατά τη διάρκεια του τελετουργικού.
4. Η τελετή των ενοχικών ρόλων που εμπνέονται από τον H. P. Lovercraft και υπογραμμίζει την δυνατότητα.
5. Η κλήση του Σατανά …
6. Το σατανικό τελετουργικό βάπτισμα για τα παιδιά και τους ενήλικες.
Τα τελετουργικά 4,5, και 6 δεν έχουν ένα σαφή σκοπό.
Ο Michael Aquino, που είναι και ο συντάκτης των μικρών αυτών και αρχικών μαγικών τελετουργικών, εκφράζει με αυτά ένα όχημα για συναισθηματική περισσότερο ενεργοποίηση και ευχαριστία των συμμετεχόντων και τίποτε περισσότερο.
Η υιοθέτηση της πρακτικής των τελετουργικών από άλλες θρησκείες ειδικότερα από την Χριστιανική είναι επιφανειακή, δηλαδή χρησιμοποιεί ή ονομάζει κάποιες τελετές μύησης, με ονομασία κυρίως του Χριστιανισμού, προς χλευασμό και ειρωνεία. Η διαφοροποίηση είναι μεγάλη γιατί η τέλεση μυστηρίων στις άλλες θρησκείες έχουν σκοπό την ικανοποίηση κοινών αναγκών και των κοινών αιτημάτων, ενώ για τους Σατανιστές αναφέρεται κυρίως στην ικανοποίηση των προσωπικών αιτημάτων.
Γι’ αυτό υπάρχει και η μαγεία, με την έννοια ότι αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο άνθρωπος πρακτικά το κάνει ο Σατανάς. Δημιουργούν και πρέπει να δημιουργούν αισθήματα που να έχουν σχέση με το πνεύμα της διδασκαλίας της Σατανικής Βίβλου. Αισθήματα, απαραίτητα  και άκρως αναγκαία για την τέλεση των τελετών αυτών είναι η σεξουαλική επιθυμία, η επιθετικότητα, ο οίκτος και άλλα, που έχουν σχέση με την έκφραση των ενστίκτων του ανθρώπου. Δηλαδή η εδραίωση του μίσους. Ο οίκτος ειδικότερα είναι βασικό στοιχείο και απαραίτητο για την τέλεση κάθε είδους σατανικής τελετής. Στον Χριστιανισμό όμως καθώς γνωρίζουμε και διαβάζουμε στο ευαγγέλιο και στους αγίους Πατέρες δεσπόζει η αγάπη και η συμπόνοια για τον αδελφό μας και τον κάθε συνάνθρωπο.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ  π. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ «Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ», ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου