Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΜΕ * ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΣΛΑ ΜΑΧΑΛΑ"

21 Σεπ 2016

ΤΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ


Μόλις σκότωσα τον άντρα μου, είπε μέσα σε λυγμούς η Σύνθια Φρημ. Στεκότανε πάνω από το πτώμα του ρωμαλέου άντρα, μες στο χιόνι.
Πως έγινε; ρώτησε ο επιθεωρητής Φορντ, χωρίς περιστροφές.
Κυνηγούσαμε. Ο Κουίνσυ λάτρευε το κυνήγι όπως κι εγώ. Χωριστήκαμε προς στιγμήν. Οι θάμνοι ήταν πολύ ψηλοί. Μάλλον τον πήρα για σκίουρο. Του την άναψα. Ήταν πια αργά. Την ώρα που τον έγδερνα, συνειδητοποίησα πως ήμασταν παντρεμένοι.
Χμμ, συλλογίστηκε ο επιθεωρητής Φορντ, ρίχνοντας μια ματιά στα ίχνη πάνω στο χιόνι. Πρέπει να ’χετε πολύ σταθερό χέρι. Φροντίσατε να του τη φυτέψετε ακριβώς στο δοξαπατρί...

Α, μπα, όχι, βόηθησ’ η τύχη. Ερασιτέχνης, ερασιτέχνης είμαι στη σκοποβολή.
Καλώς. Ο επιθεωρητής Φορντ εξέτασε τα προσωπικά αντικείμενα του μακαρίτη. Στην τσέπη του βρέθηκε λίγος σπάγγος, επίσης ένα μήλο απ’ το 1904 κι οδηγίες για το τι πρέπει να κάνεις αν ξυπνήσεις και βρεθείς να κοιμάσαι δίπλα σ’ ένα Αρμένη.
Κυρία Φρημ, αυτό ήταν το πρώτο κυνηγετικό ατύχημα του συζύγου σας;
Το πρώτο του μοιραίο, μάλιστα. Αν και μια φορά στα Καναδικά Βραχώδη ένας αετός του άρπαξε το πιστοποιητικό γεννήσεώς του.
Ο άντρας σας φορούσε πάντα περούκα;
Όχι, συνήθως όχι. Συνήθως την είχε μαζί του και την παρουσίαζε αν τον προκαλούσαν σε λογομαχία. Γιατί;
Σα να ’τανε λίγο εκκεντρικός.
Ήταν.
Γι’ αυτό τον δολοφονήσατε;

Πως ο επιθεωρητής Φορντ κατάλαβε
ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα;

Ένας έμπειρος κυνηγός σαν τον Κουίνσυ Φρημ ουδέποτε θα ’χε καταδιώξει ελάφι με τα σώβρακα. Στην πραγματικότητα, η κυρία Φρημ τον είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου στο σπίτι, ενώ εκείνος έπαιζε μουσική με κουτάλια, κι είχε προσπαθήσει να το παρουσιάσει σαν κυνηγετικό ατύχημα, σέρνοντας το πτώμα του στο δάσος κι αφήνοντας ένα τεύχος των Κυνηγετικών Νέων δίπλα του. Μες στη βιασύνη της, είχε ξεχάσει να τον ντύσει. Για ποιο λόγο εκείνος έπαιζε μουσική με κουτάλια φορώντας τα σώβρακα του, παραμένει μυστήριο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΟΥΝΤΥ ΑΛΛΕΝ «ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ», ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», 1980

ΓΟΥΝΤΥ ΑΛΛΕΝ
O Άλεν Στούαρτ Κόνιγκσμπεργκ (αγγλικά: Allen Stewart Konigsberg), περισσότερο γνωστός ως Γούντι Άλεν (Woody Allen) (1 Δεκεμβρίου 1935) είναι Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κωμικός, συγγραφέας και μουσικός του οποίου ο μεγάλος όγκος των έργων και το εκφραστικό ύφος του τον κατέστησαν έναν από τους πιο διάσημους και δημιουργικούς παραγωγούς ταινιών της σύγχρονης εποχής
Γέννηση: 1 Δεκεμβρίου 1935 (ηλικία 80), Μπρονξ, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Ύψος: 1,65 μ.
Σύζυγος: Σουν-Γι Πρεβίν (νύμφ. 1997), Λουίζ Λάσερ (νύμφ. 1966–1970)
Παιδιά: Ρόναν Φάροου, Ντίλαν Ο' Σάλιβαν Φάροου, Μόουζες Φάροου,Μπεσέ Άλεν, Μάνζι Τίο Άλεν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου